Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Међунарони турнир у рукомету на песку, који је овог викенда одржан у Новом Саду, завршен је тријумфом хрватске репрезентације у мушкој категорији док су се златом код жена окитиле рукометашице националног тима Италије.


После четири дана атрактивних потеза, сунца, песка и добре забаве, Мађари су кући отишли са највише медаља. Друго место заузела је екипа Салготарјан Страндепиток из Мађарске, док се њихов национални тим окитио бронзом. Код жена сребрне су Агента гирлс из Мађарске, а треће место заузимају Цонтеса гирлс из Хрватске.

Турнир је већ 10. годину заредом организовао Градски рукометни савез Нови Сад, а оцена присутних једа је ово најбољи турнир до сад, у рангу највећих европских. Ове године на једном месту окупиле су се најбоље рукометашице и рукометаши на песку, и то из Италије, Мађарске, Русије, Румуније, Хрватске и Србије.

Циљ турнира је промоција и популаризација рукомета на песку код деце, омладине, тренера и свих осталих рукометних радника као олимпијске дисциплине која се налази на програму Олимпијских игара за младе.

По први пут у историји, ове године на песку су наступиле и млађе категорије, а тренери су имали прилику да сазнају нешто више о тренажном процесу у рукомету на песку на предавањима која су одржали селектор женске италијанске репрезентације Тамаш Неукум и директор италијанског националног тима Марко Треспиди, који је уједно и први човек ЕХФ-а за велика такмичења у рукомету на песку. 

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook