Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Други дан Међународног турнира у рукомету на песку, који се овог викенда игра у Новом Саду, донео је доста неизвесних мечева и атрактивних потеза и то на температури од 36 степени.

Наступале су екипе из Италије, Русије, Хрватске, Србије, Румуниије, а сваки тим окупио је најбоље рукометашице и рукометаше на песку.

Турнир “Нови Сад 2016” на Штранду организује Градски рукометни савез Нови Сад данас ће га свечано отворити председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић. Отварању ће присуствовати и две рукометне легенде које су промотери овог догађаја - прослављена репрезентативка Јелена Ерић Ракоњац и бивши капитен српске репрезентације Момир Илић.

“Ово је 10. година како Нови Сад организује овај турнир и сигурна сам да присуствујемо догађају који може да се пореди са било којим у Европи. Екипе имају све услове да публици покажу сву магију овог спорта. Надам се да ће и суботу и недељу трибуне бити пуне као данас, јер тек нам следе узбудљиви мечеви” – изјавила је Јелена Ерић која је и претходна два дана помно пратила сваки меч.

Циљ турнира је промоција и популаризација рукомета на песку код деце, омладине, тренера и свих осталих рукометних радника као олимпијске дисциплине која се налази на програму Олимпијских игара за младе.

Претходног дана по први пут у историји на песку су наступиле и млађе категорије, а тренери су имали прилику да сазнају нешто више о тренажном процесу у рукомету на песку на предавањима која су одржали селектор женске италијанске репрезентације Тамаш Неукум и директор италијанског националног тима Марко Треспиди, који је уједно и први човек ЕХФ-а за велика такмичења у рукомету на песку.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook