Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Јубиларни 10. Међународни турнир у рукомету на песку “НОВИ САД 2016” одржаће се од 23. до 26. јуна на новосадској плажи “Штранд”. Нови Сад ће угостити најбоље европске рукометаше и рукометашице на песку. Такмичиће се учесници из Шпаније, Италије, Русије, Румуније, Хрватске и Србије. Поред тога, Градски рукометни савез Новог Сада први пут у историји организује и турнир у рукомету на песку за млађе категорије на коме ће се такмичити 20 екипа. Тренери ће имати прилику да сазнају нешто више о тренажном процесу у рукомету на песку на предавањима које ће одржати селектор женске италијанске репрезентације Тамаш Неукум и директор италијанског националног тима Марко Треспиди, који је уједно и први човек ЕХФ-а за велика такмичења у рукомету на песку.

Промотери овогодишњег турнира су прослављена репрезентативка Јелена Ерић Ракоњац и бивши капитен српске репрезентације Момир Илић.

Турнир почиње у четвртак, 23. јуна, када је на програму турнир за млађе категорије, а траје до недеље за када су предвиђене финалне утакмице и додела признања.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook