Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Данас ће у Лозани, у граду у ком се налази седиште Међунарoдног Oлимпијског Kомитета, бити одржан егзибициони меч, први такве врсте, у коме ће се састати по два најбоље светске женске и мушке "алл стар" селекције у Рукомету на песку.

Циљ овог догађаја је промовисање овог спорта за највише представнике Међународног олимпијског комитета, чиме се наставља процес интегрисања Рукомета на песку у програме такмичења које организује ова међународна организација. Премијера ће бити на Олимпијским играма младих у Буенос Аиресу 2018. године, уз јасан циљ уласка на програм Олимписких игара шест година касније. О значају који овај догађај, који ће бити одржан уз обале Леманског језера и у непосредној близини седишта Олимпијског комитета, има за целокупну рукометну јавност најбоље говори најављено присуство председника МОК.а Томаса Баха, док се Рукометни савез Србије на овој највећој смотри може поносити учешћем капитена селекције Србије Марка Павловића и Саше Кубуровића који ће предводити једну од селекција. Позиву на овај догађај се због повреде морао захвалити још један наш репрезентативац, голман Лука Мариновић. Они ће бити представници Србије и то међу само 12 селекција које ће имати своје представнике на овом спектакуларном догађају.

Све четири екипе светских пешчаних "звезда" носе имена звезда и сазвежђа, тако да се у женској конкуренцији састају тимови "Мира" и "Вега", док ће мушкарци бити подељени у тимове "Орион" и "Сиријус".

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook