Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Од уторка 30. јуна до недеље 5. јула у Шпанијиће бити одржано Европско првенство у рукомету на песку. Наша мушка сениорска селекција налази се у групи Б са селекцијама Русије, Мађарске, Норвешке, Швајцарске и Италије. Женска сениорска репрезентација, на истом такмичењу налази се у групи А, са репрезентацијама Мађарске, Италије, Русије, Швајцарске, Пољске и Немачке. Српске репрезентације предводиће Даниел Петковић (мушкарци) и Иван Дреновац (жене).

 

Прву утакмицу на првенству у Шпанији, изабранице Ивана Дреновца, одиграће 30. јуна од 10.00 сати против селекције Немачке, док ће сениори први меч играти истог дана од 12.00 сати са репрезентацијом Швајцарске.

Прво Европско првенство у рукомету на песку одржано је у граду Гаета у Италији. Највећу популарност, рукомет у песку достигао је 2007. године, које је одржано у Италији, када се за титулу најбоље репрезентације борило 36 тимова са Старог континента. Српска репрезентација је на последњем Европском првенству у Данској, заузела 4. место у категорији мушкараца.

Изабраници селектора Даниела Петковића и Ивана Дреновца су пут Шпаније отишли након успешног одиграног међународног турнира у Новом Саду, где су девојке заузеле прво, а мушкарци друго место.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook