Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Од данас па до недеље, Будимпешта ће бити домаћин најбољим европским клубовима у Рукомету на песку који ће се борити за титуле најбољих у женској и мушкој конкуренцији.
Укупно 20 најбољих европских екипа, по 10 у обе конкуренције, ће наредна три дана на два терена велелепног пешчаног комплекса у Будаоршу, предграђу Будимпеште, покушати да наследе домаћи "OVB Beach Girls" у женској и легендарни загребачки академски клуб "Детоно" у мушкој конкуренцији.

 

Мађарице ће највеће конкуренте имати у екипама из Шпаније, Холандије и Хрватске, док ће најозбиљније изазиваче, загребачки академци имати у Екатеринодару (Русија), више мађарских екипа које предводи домаћи "Budaors Beach Stars", као и шпанском "Алхесирасу".

Поред великог интереса који такмичење побуђује у Мађарској, најбоље европске пескаше ће на делу моћи да виде и сви заинтересовани путем "ливе стреам"-а на веб адреси http://www.ebtfinal2015.hu/en/live_stream , почев од петка у 12:45х

Српски клупски рукомет на песку на овом такмичењу неће имати своје представнике, али ће наш судијски пар Анђушић - Пантић на трећем узастопном ЕХФ такмичењу припадати европској судијској елити.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook