Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Два српска репрезентативца и тренер позвани су да буду учесници првог окупљања најбољег светског "Алл стар" тима у Рукомету на песку (Beach Handball). У сарадњи са Међународним олимпијским комитетом (МОК), Међународна рукометна федерација (ИХФ) ће 16. јула организовати сусрет најбољих светских "пескаша" у склопу демонстрације Рукомета на песку за представнике МОК-а.

 

У Лозани, Швајцарска, где се налази седиште МОК, прво ће бити одржан меч у коме ће се састати два тима састављена од најбољих светсих играчица, а потом истоветна утакмица најбољих светских играча.
Србија ће на овом догађају, коме ће присуствовати и председник МОК Томас Бах, имати своје представнике, пошто ће у мушким "Алл стар" тимовима наступити наши репрезентативци Марко Павловић и Лука Мариновић, док ће једну од екипа на овом "пешчаном" спектаклу предводити наш тренер Саша Кубуровић.

Поменути догађај ће бити одржан као интегрални део прославе 100 година од како се седиште МОК налази у Лозани, а биће то и прилика да се обележи улазак Рукомета на песку на Олимпијски програм, обзиром да ће ова рукометна дисциплина имати свој олимпијски деби на Олимпијским играма младих 2018. године у Буенос Аиресу.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook