Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Европска рукометна Федерација је објавила резултате жреба за Европско првенство у рукомету на песку које се од 26. јуна до 5. јула одржава у шпанском Љорет дел Мару.

 

У сениорској конкуренцији, жреб је нашу женску репрезентацију сврстао у групу А, заједно са селекцијама Мађарске, Италије, Русије, Швајцарске, Пољске и Немачке, док се у групи Б налазе Црна Гора, Хрватска, Норвешка, Украјина, Шпанија, Шведска и Холандија.

Код мушкараца, "орлови" ће одмерити снаге са Русијом, Мађарском, Норвешком, Швајцарском и Италијом, док се у другој групи налазе Шпанија, Украјина, Пољска, Шведска и Немачка. 

И у мушком и у женском такмичењу, по четири најбоље екипе из сваке групе ће обезбедити улазак у главну рунду такмичења, а потом и борбу за медаље.

Титуле у Љорету ће бранити сениорске селекције Мађарске и Хрватске, док ће у јуниорској конкуренцији трофеје својих претходника бранити јуниорке и јуниори Мађарске.

Велико освежење за европски рукомет на песку представља повратак селекција Немачке, како у обе сениорксе конкуренције, тако и код јуниорки.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook