Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Наш судијски пар, Ирена Анђушић и Ања Пантић, номиноване су од стране ЕХФ-а за суђење на Европском првенству у рукомету на песКу, које ће током јуна и јула бити одржано у Шпанији. И то прво на ЕП за играче и играчице испод 19 година, а потом и сениорском ЕП које следи. Оба европска шампионата биће одржана у шпанском летовалишту Љорет дел Мар.

 

Овом номинацијом младе судије рукомета на песку потврдиле су квалитет и углед које имају у међународним круговима, обзиром да од стицања звања међународних судија практично нису изостављене са листе номинованих ни на једном великом такмичењу у организацији Европске рукометне федерације.

Европско првенство у рукомету на песку трајаће од 26. јуна до 5. јула ове године и на њему ће учествовати женска и мушка сениорска селекција Србије.

Наш судијски пар Анђушић - Пантић номинован је и за суђење на ЕБТ Финал, финални турнир EURO BEACH TOUR-A, који ће од 22. до 24. маја бити одржан у Будаоршу у Мађарској.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook